Beste & billigste trådløse bredbånd i 2021

Beste & billigste mobile bredbånd

Det kan være vanskelig å finne den beste og billigste leverandøren av trådløst bredbånd når både hastighet og dekning varierer med sted og leverandør. Bredbåndpriser.no hjelper deg med å sammenligne og finne det beste trådløse bredbåndet, og på denne måten kan få mest mulig trådløst bredbånd for pengene og spare opptil 1000 kr per år. Trådløst bredbånd kan inndeles i fast trådløst og mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd adskiller seg fra trådløst bredbånd, hvor det mobile bredbåndet er ment for sekundær boligen, i bilen eller generelt på farten.

Hvor raskt internetthastighet trenger du? 

For å finne ut av hva det billigste og beste mobile bredbåndet er for deg, burde du først undersøke hvor raskt internett du trenger ved hjelp av en hastighetstest. Hvor raskt internett du trenger er helt subjektivt, og avhenger av faktorer som antall enheter, lokasjon og datamengde. Mobilt bredbånd selger etter hvor mye data du ønsker å laste ned, som er forskjellig fra fast bredbånd som selger deg hastighet i nedlastning. Få en oversikt over antall enheter du har i hjemmet ditt, eller i fritidsboligen din, og få en totaloversikt over nettkapasiteten din ved hjelp av et speedometer. Speedtesten vil gi deg en oversikt over nedlastnings- og opplastningshastigheten du har til rådighet. Ofte, er det enkelte enheter i hjemmet som stjeler unødvendig mye av nettkapasiteten. 

Nå som 5G nettet, neste generasjons mobilnett, er på god vei til å bli rullet ut og satt opp, vil forbrukere få tilgang til mye høyere internetthastigheter. Under forutsetningen av at du har en leverandør og bredbånd-abonnement som støtter 5G nettet på rett plass. I første omgang er det kun storbyer i Norge som har mulighet til å få 5G-bredbånd, her er Telia først ute.

Beste & billigste mobile bredbånd leverandører 

Telia 

Telia tilbyr 6 mobilt bredbånd-abonnementer, hvor 2 av abonnementene er for deg som ikke trenger så mye data. Det største abonnementet inkluderer 500GB til 999,- pr mnd, og det billigste er 10GB til 249,- pr mnd. De største abonnementene er nå med 5G, hvor Telia er først ute med å tilby 5G til mobilt bredbånd. Dette vil gi mobilt bredbånd kunder tilgang til høye hastigheter, så lenge du er på et sted Telia har 5G-dekning. Dette kan du undersøke på Telia sitt dekningskart, om du er heldig til å være i det område i de byene Telia tilbyr 5G-dekning. 

NextGenTel

NextGenTel tilbyr 4 mobile bredbånd-abonnementer, hvor pris for mini- eller hjemmeruter kommer i tillegg med eller uten binding. Den minste abonnementet er 5G til 149,- pr mnd, og det største er 100 GB til 599,- pr mnd. Det er søsterselskapet til NextGenTel, Telio, som leverer mobilt bredbånd til NextGenTel-kunder.

Både NextGenTel og Telia har gode og billige abonnementer for mobilt bredbånd, som du kan ta med deg overalt i hele Norge. Om du er heldig, så kan du også få 5G-mobilt bredbånd fra Telia. 

5G-utbygging i din kommune

Dersom du lurer på når 5G-utbyggingen vil skje i din kommune i 2021 og 2022, kan du sjekke vår oversikt her.