hånd som trykker på "spill av" på en video

Amerikansk Netflix byr på langt flere serier og filmer enn den norske versjonen av strømmetjenesten, derfor kan det være fristende å streame amerikansk Netflix for å finne din nye favorittserie. 

Her er en steg-for-steg guide på hvordan du streamer amerikansk Netflix fra Norge i 2022. Slik kan du få tilgang på internasjonal Netflix og flere filmer og serier. 

Denne guiden innholder: 

  • Steg for steg guide for å få amerikansk Netflix 
  • VPN som ikke fungerer med Netflix 
  • FAQ 
  1. Skaff deg Netflix

Om du ikke har Netflix allerede blir steg én å skaffe seg et Netflix abonnement. Her lager du bare en helt vanlig bruker og velger abonnement selv. 

2. Skaff deg en VPN 

For å streame utenlandsk Netflix er du først nødt til å sette opp en VPN. VPN gjør det nemlig mulig å fremstå slik at du sørfer på nett fra USA, eller et annet land etter ditt ønske. 

Dette er fordi Netflix benytter din IP adresse for å finne ut av hvilket land du befinner deg i og filtrere hvilket innhold som er tilgjengelig deretter. Derfor trenger du en VPN for å unngå at IP adressen din står i veien for tilgang på de mange seriene og filmene som finnes på Netflix. 

Velg riktig VPN for streaming 

En ting som er viktig å notere seg før du skaffer deg VPN for å surfe utenlandsk Netflix er at VPN-en du velger faktisk har en funksjon som gjør at du selv kan styre hvilket land du vil streame fra – det vil si at du må kunne bytte til en USA basert IP adresse. 

I tillegg må du bestemme deg for hvilken enhet du ønsker å se Netflix fra, det kan nemlig være noen forskjell på hvilke enheter VPN programmet egner seg for. Enten du ønsker å streame Netflix fra PC, mac, mobil eller nettbrett, bør du undersøke at VPN-en du velger er mulig å bruke på den ønskede enheten. 

3. Bytt IP adresse til USA 

Når du har skaffet deg VPN – dette krever trolig noen form for installasjon og innlogging – er det tid for å åpne VPN-en og bruke den til å bytte til en USA basert IP adresse. Når du åpner VPN programmet kommer du til en side som spør deg hvilken server du ønsker å velge, da velger du USA – eller eventuelt et annet land om du ønsker å få tilgang til filmer og serier fra andre land enn USA. Om du for eksempel har bestemt deg for å se en bestemt film, men den ikke er tilgjengelig på Norske Netflix, kan du bruke denne siden til å sjekke Netflix sitt utenlandske utvalg og i hvilket land du kan finne filmen – så er det bare å bytte IP adresse til det bestemte landet med din VPN. 

Når du velger server vil du streame fra en annen IP adresse, dette vil oppheve blokkeringen av innhold fra din Norske IP adresse. 

4. Logg inn på Netflix 

Når du åpner opp Netflix med din amerikanske IP adresse blir du automatisk bli sendt til den amerikanske forsiden av Netflix. Her logger du bare inn med ditt vanlige brukernavn og passord som du pleier og den amerikanske IP adressen fører deg inn til det store utvalget til amerikansk Netflix. 

innlogginssiden på amerikansk netflix

5. Nyt utvalget på amerikansk Netflix 

Nå er du inne på amerikansk Netflix og er klar til å utforske og streame det store utvalget av filmer og serier. 

VPN som ikke fungerer med Netflix 

Ettersom Netflix betaler en pris til rettighetshaverne for hver film og serie for å ha lov til å vise programmene i utvalgte land, jobber Netflix med å blokkere VPN og falske IP adresser for å sørge for at folk utenfor de bestemte landene ikke får tilgang på disse programmene fra Netflix sin strømmetjeneste. Dette er fordi Netflix ikke eier rettighetene til å vise bestemte filmer og serier i alle landene hvor Netflix tilbyr sine tjenester. Dette kan føre til at du får opp en feilkode når du forsøker å bruke VPN for å se amerikansk Netflix. 

feilkode ved bruk av VPN på Netflix

Mange VPN programmer har ikke ressursene som skal til for å avblokkere Netflix, derfor er du nødt til å sjekke dette på forhånd før du velger VPN. Det kan derfor også være nødvendig å gjøre en investering i en god VPN, og ikke gå for billige eller gratis programmer ettersom VPN er nødt til å ha god teknologi og gode ressurser for at det skal kunne brukes til å få internasjonal Netflix. 

Hva gjør du om VPN ikke fungerer med Netflix? 

Om du forsøker å bruke VPN med Netflix, men får opp en feilkode, vil det si at Netflix har identifisert og blokkert IP adressen du bruker gjennom VPN programmet og det vil dermed ikke være mulig å strømme Netflix med denne IP adressen. Det finnes likevel noen muligheter for å løse problemet. 

Om Netflix har blokkert IP adressen kan du forsøke følgende: 

  1. Koble deg opp på en annen server 
  2. Slett cookies og logg 
  3. Bruk smart DNS
  4. Bytt VPN protokoll 
  5. Kontakt kundesenteret til din VPN 
  6. Oppdater til en ny VPN 

slett nettleserdata ved feil ved bruk av VPN på Netflix

FAQ 

Er det lov å bruke VPN? 

Ja, det er fullt lovlig å streame amerikansk Netflix, eller Netflix fra et hvilket som helst annet land, men Netflix jobber aktivt med å sperre IP adresser som mistenkes å være falske. Dette kan føre til at Netflix blokkerer IP adressen du bruker gjennom din VPN for å se amerikansk Netflix, da er du nødt til å prøve igjen med en annen IP adresse. 

Kan jeg se Norsk Netflix i utlandet?

På samme måte som du kan bruke VPN til å streame amerikansk Netflix i Norge, kan du også gjøre dette med hvilket som helst av de 190 andre landene som Netflix opererer i – så lenge din VPN også opererer i de samme landene. Kanskje har du en Spansk film du ønsker å se eller vil se et Kdrama fra Sør-Korea, da kan du bruke VPN til å bytte IP adresse til det landet du selv ønsker. 

Kan jeg se Norske strømmetjenester i utlandet? 

Du kan bruke samme metode med VPN til å se norske strømmetjenester i utlandet. Så om du savner norsk Netflix, eller andre strømmetjenester, når du er på ferie i utlandet – da kan du bruke VPN til å se norsk Netflix i utlandet. Dette kan også brukes til andre strømmetjenester som for eksempel NRK Nett TV. 

Koster det ekstra med amerikansk Netflix? 

Det enkle svaret er nei. For å få amerikansk Netflix må du allerede ha et Netflix abonnoment, men du trenger ikke betale noe ekstra for å streame amerikansk Netflix ettersom du kan bruke ditt vanlige abonnement til dette. Likevel kan det komme noen ekstra kostnader ved å bruke utenlandsk Netflix ettersom du vil trenge en VPN som ofte koster penger. En VPN koster gjerne mellom 20 og 100 norske kroner pr måned. Det finnes også gratis VPN programmer, men disse har ofte ikke ressursene som skal til for å kunne bruke VPN tjenesten til å se utenlandsk Netflix. 

Hvorfor har ikke Netflix det samme innholdet i alle land? 

Grunnen til at Netflix ikke har det samme innholdet over alle land er fordi Netflix betaler en pris til rettighetshaverne for hver film og serie som de tilbyr på strømmetjenesten.  

Med det blir mindre markeder, som Norge, nedprioritet når det kommer til hvilket og hvor mye innhold Netflix er villig til å betale for, og større markeder som USA blir høyt prioritet – dermed får det amerikanske markedet et langt større utvalg av filmer og serier.